Hardhout

Hardhout

Hardhout

Wilt u hardhout bestellen in Noord-Holland voor uw bouw-, industrie-, of handelsbedrijf? Bekijk dan het volledige assortiment van onze groothandel in Amsterdam en ontdek de diverse soorten hardhout in onze voorraad. Ons familiebedrijf bestaat al sinds 1947 en is generaties lang gespecialiseerd in hout en plaatmaterialen. Door de ervaring van onze groothandel in Amsterdam en de opgedane kennis in hardhout, bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit.

U kunt diverse soorten hardhout bestellen bij onze groothandel in Amsterdam, Noord-Holland

Wanneer er gesproken wordt over hardhout, wordt over het algemeen hout van loofbomen (loofhout) bedoeld en niet het hout van naaldbomen (naaldhout). De term hardhout komt van de Engelse term ‘hardwood’, waarmee loofhout wordt bedoeld. Daarnaast wordt het hout van naaldbomen ‘softwood’ (zachthout) genoemd. De benaming kan verwarrend zijn omdat het niet in alle gevallen iets zegt over de sterkte van het hout. Als u hardhout wilt bestellen bij onze houtgroothandel in Amsterdam, Noord-Holland, heeft u de keuze uit diverse soorten. Zo is ‘Jatoba ruw gezaagd’ geschikt voor kozijnen, ramen en bijvoorbeeld schuttingen. Azobé is wat zwaarder en harder hout. Hierdoor wordt deze houtsoort vaak gebruikt als constructiehout voor onder andere stuwen, bruggen, steigers en damwanden.

Neem contact met ons op voor advies

Wilt u graag hardhout bestellen bij onze groothandel in Amsterdam, Noord-Holland? Voeg dan uw gewenste producten toe aan de winkelwagen en bestel ze direct online. Wilt u advies of meer informatie over de verschillende houtsoorten, zoals Douglas hout en multiplex platen? Neem dan gerust contact met ons op. Vul het contactformulier in of bereik ons via +31 206330320 of shop@houthandeljohn.nl.

  1. Jatoba ruw gezaagdJatoba ruw gezaagd
    Jatoba is geschikt voor zowel binnen- en buitenwerk zoals kozijnen en ramen, maar ook ideaal voor vlonders en bijvoorbeeld... Lees verder >